Horeca-uitbaters Londenstraat niet opgezet met nieuwe werkzaamheden: “Van het goede te veel”

antwerpen –

met de werken voor de noorderlijn is het voetpad in de londenstraat voor de volgnummer keer in drie jaar opgebroken. “we wisten van niks”, zegt tom slaats van restaurant basic italian.

het voetpad op de hoek van de londenstraat en de binnenvaartstraat is opgebroken. “omdat het profiel van het wegdek lager komt te lig, moet de gasleiding ook verlaagd worden”, meldt jean-pierre blomme, woordvoerder bij eandis. De netbeheerder is verantwoordelijk voor de nutswerken, die een zestal inweken in beslag zouden nemen. Door de werken zijn onder meer restaurant basic italian en eetcafé de kapitein kwalijk bereikbaar, en dat voelen de lokale handelaars.

“wij wisten van niks”, zegt tom slaats van basic italian. “het was duidelijk dat er nog heel wat veranderingen op til stonden, maar dit is wel een heel onaangename verrassing. Het is de volgnummer keer in betrekkelijk korte tijd dat het voetpad hier wordt opgebroken. Er komen duidelijk minder klanten nu en ook voor onze leveranciers is het geen pretje. ”

terras weg

drie jaar geleden kreeg het voetpad al een serieuze make-over. “ik wil absoluut geen sloop doen aan de werken, want de prestaties koopwaar goed. Maar twee keer in zo’n korte tijd is toch iets te veel van het goede. Toestaan we hopen dat de werken geen retardatie oplopen zoals vorige keer”, conclusie tom hoopvol.

nikos bakirtzis, exploitant van eetcafé de kapitein, deelt zijn bezorgdheid. “ik heb al heel mijn terras moeten ophalen voor de werken. Die zijn begonnen behalve dat iemand er weet van had. Ik merk dat de mensen de weg naar mijn café veel moeilijker vinden. Mensen mijden deze hoek van de straat echt door de werken. ”

“bewoners niet ingelicht”

netbeheerder eandis trekt het boetekleed aan. “we hebben de buurtbewoners waarachtig niet ingelicht”, weet woordvoerder jean-pierre blomme. “dat doen we enig bij werken waarbij het volledige voetpad wordt opgebroken of wanneer we bij iemand voorbijgaand de elektriciteit moeten afsluiten. We hopen dat de averij toch te de perken blijft. ”

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.