Canadese man geweigerd door douane VS omwille van profiel op homo-app

@ getty images.

een canadese man kreeg geen toegang om de verenigde staten in te reizen, nadat een amerikaanse douaneagent op zijn aanprijzen zijn profielen doorzocht op de homo-app scruff en de website bbrt, een online community voor echtgenoten die op zoek zijn naar avontuurtjes met andere mannen.

andré, een dertigjarige man uit vancouver, die zijn achternaam wil geheimhouden uit angst voor vergelding door de amerikaanse douaneautoriteiten, vertelde aan daily xtra dat hij op weg was naar new orleans om zijn vriend te bezoeken. Toen hij in oktober op vancouver international airport door de beheersing ging, werd hij geselecteerd voor een rangnummer inspectie. Die was volgens de man erg vernederend.

hij vertelt dat een douanemedewerker zijn aanprijzen en laptop in deeg nam en paswoorden eiste voor de toestellen. “ ik wist niet wat te doen. Ik was bang, dus ik gaf hen het paswoord en dan zat ik daar voor tenminste een uur of twee. Ik miste mijn vlucht, ” zegt andré.

nadat hij een periode straks opnieuw door de grenskantoor ging, ontdekte andré dat zijn paswoorden werden bewaard door de amerikaanse douaniers, nadat hij toegaf dat hij kennisgeving van zijn aanprijzen had gewist. Na een “ beschamend ” uur waarbij hij zichzelf moest identificeren in naaktfoto ‘s op zijn aanprijzen, werd andré een “ vermoedelijke escort ” medegedeeld en mocht hij niet door.

andré vertelt dat hij tenminste 1200 dollar verloor aan vlieden en hotels voor de twee geannuleerde trips.

paswoorden smetten

de vs bewonderen nou of het wellicht is om bezoekers aan het land te verplichten om hun paswoorden voor hun sociale media-accounts aan het amerikaanse bestuursregio binnenlandse veiligheid te doneren vooraleer ze het land binnentreden – een plan dat op groot protest wordt onthaald aangezien het de burgerrechten en cyberveiligheid in het drukte brengt.

“ dit vraag zou grensmedewerkers permissie doneren om de privacy van mensen te ontheiligen door jaren van privé-e-mails, sms’en en inkopen te doorzoeken. Het zou reizigers en allemaal in hun sociale netwerk, waaronder miljoenen amerikaanse landbewoners blootstellen aan overdadige, onterechte beheersing, ” liet de ‘computer & amp ; communications industry association ‘ weet in een testimonium aan de huidige minister van binnenlandse spullen john kelly.

er zal gevari\xeberde websites die raad doneren om de privacy van je data te bewaren aan de grensovergang, maar als kadetje bij paaltje komt en de amerikaanse grenswachters wensen je gegevens, dan zou ze die aankopen of je de toegang tot het land ontzeggen. Je kan het risico op schending bewaren door je toestellen niet mee te nemen of voor je afscheid je apps, berichten en foto ‘s te wissen en uit te loggen op sociale mediawebsites.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.